Over mij

Ik ben Marcel Schouten, 38 jaar en kom uit Den Haag. Ik ben getrouwd met Karin en vader van twee dochters Sofia en Jennifer.

Na de havo ben ik direct begonnen met werken in de electrotechniek en daarnaast de avondopleiding gaan doen monteur sterkstroom installaties.

Na 3 jaar als electriciën gewerkt te hebben, ben ik gaan werken bij Casema waar ik van installatie monteur verder ben door gegroeid naar senior service technician. Tijdens deze periode van 9 jaar heb ik onder andere de opleiding Tcai afgerond (technicus centrale antenne inrichtingen).

Na 12 jaar buitendienst en veel ervaring opgedaan te hebben, wilde ik mij verder verdiepen in ontwerp en begeleiding. Ik ben daarom begonnen als werkvoorbereider/tracé ontwerper in de glas en cai wereld en kort daarop doorgestroomd binnen Joulz als senior werkvoorbereider complexe projecten. Dit waren voornamelijk projecten Hoogspanning. Ook in deze tijd diverse gas vervangingsprojecten gedaan.

Binnen Joulz is mij destijds gevraagd gezien mijn leergierigheid en betrokkenheid of ik het wat zou vinden om samen met een collega een afdeling tracé engineering op te starten. Dit hebben we in 4,5 jaar tijd samen met deze collega opgezet.

In deze tijd veel samen gewerkt met diverse aannemers en ingenieurs bureaus en daarmee mijn kennis verder opgeschroefd. In deze periode ben ik mij ook steeds meer gaan verdiepen in de aanleg d.m.v. Gestuurde boringen en heb hierin diverse cursussen gevolgd zoals, drillcontrol, sigma, D-Geopipeline, autocad C3D etc. Nadat deze afdeling eenmaal opgezet was vond ik het tijd voor wat anders.

Ik ben in 2015 aan de slag gegaan bij Roos en Bijl BV als Lead engineer ondergrondse netten. Met specialisme Kabels. Hier heb ik o.a. Een verbeter slag kunnen doorvoeren in het gebruik van diverse programmatuur en daarmee een efficiëntere werk omgeving mogen creëeren. Buiten dat ik zelf veel input heb mogen geven heb ik zeker ook veel geleerd tijdens deze periode. Buiten dat ik diverse cursussen heb gevolgd voor het ontwerpen van bijvoorbeeld 3D leiding tracés met behulp van Autocad civil 3d, heb ik ook veel geleerd door te kunnen sparren met collega’s. Tijdens deze momenten was het mooi om te zien dat we hierdoor niet alleen mijn niveau maar ook dat van andere collega’s omhoog hebben kunnen halen.

Na bijna 5 jaar bij Roos en Bijl BV (tegenwoordig SGS Roos+Bijl) gewerkt te hebben, wilde ik wat anders. Twee jaar heb ik erover nagedacht en na twee jaar eindelijk de stap genomen.

Ik wilde meer diversiteit waarbij ik zelf de keuze heb wat ik ga doen. Het engineeren en ontwerpen zit in mijn bloed maar ook het stuk advies vind ik erg mooi. Daarbij vind ik het heel mooi om een project te kunnen meemaken van begin tot eind. Studie, VO, DO, UO t/m oplevering, directievoering etc.

Daarom ben ik per 1 juni 2019 aan de slag gegaan als zelfstandige onder de naam Projecten als geen ander.

Indien jullie nog vragen hebben hoor ik dit graag.

Mijn e-mail adres is: Projecten@alsgeenander.nl

Groet Marcel